Eesti iduettevõte Willuwalk pakub lapsevanematele tuge nii Eestis kui Rootsis

Eesti iduettevõte Willuwalk pakub lapsevanematele tuge nii Eestis kui Rootsis

Tehnopol osaleb Northbound Scaleups (NBSCALE) ühisprojektis, mille eesmärgiks on aidata ettevõtetel uutele turgudele laieneda. Eestis idufirma Willuwalk käis võimalike koostööpartneritega kohtumas Rootsis.

Willuwalk on mobiilirakendus, mis ühendab ja toetab värskeid lapsevanemaid. Täna on idufirma fookuse suunanud lapsevanemate tööle naasmise toetamisele, luues ettevõtetele võimaluse pakkuda mobiilirakenduse lahendusi töötaja motivatsioonipaketi osana.

Ettevõtte tegevjuht ja kaasasutaja Elise Rand ütles, et kohtumised Rootsis sujusid väga edukalt. “Saime väärtuslikku teavet selle kohta, kuidas Rootsi ettevõtted motiveerivad oma lastega töötajaid, säilitavad kontakti lapsehoolduspuhkuse ajal ning millised on Rootsi seadusandluse nõuded meid huvitavas valdkonnas,” rääkis Rand. Kohtumised andsid kindlust, et nad on Willuwalki ettevõtetele loodud lahendusega õigel teel ja startup sai mitmeid kasulikke kontakte.

Rootsit nähti oma järgmise sihtriigina juba ammu, NBSCALE’i projekti kaudu sai tehtud esimesed reaalsed sammud selle sihi suunas. Rand ütles, et nad näevad Eesti ja Rootsi lapsehoolduspuhkuse süsteemis teatud sarnasusi, lisaks on sealsel turul juba olemas kasutajate teadlikkus ja valmisolek. “Meie jaoks on kindlasti oluline ka selle turu suurus ja asjaolu, et rootsi keel ei ole meie tiimile päris võõras,” rääkis ta.

Rootsis on sarnaseid rakendusi juba ka kasutusel. Rand ütles, et nende platvormide olemasolu kinnitab, et turul on tõepoolest nõudlus ja vajadus selliste lahenduste järele. Willuwalki unikaalsus seisneb aga selles, et nad pakuvad terviklikku lahendust, mis toetab nii lapsevanema vaimset kui ka füüsilist tervist ning aitab säilitada kontakti tööandjaga lapsehoolduspuhkuse ajal. See vähendab töölt lahkumise määra ja sellega seotud kulusid tööandja jaoks. “Rakendus toetab nii lapsevanemate tööle naasmist kui ka töötavaid lapsevanemaid,” selgitas Rand.

Willuwalk on tänaseks juba rootsi keeles kättesaadav ja kasutusel, seega uuele turule sisenemine on selle võrra idufirma jaoks lihtsam.

Järgmise sammuna on plaanis tutvustada Rootsis valideeritud lahendust ka Eesti suurematele ettevõtetele. “Meie ambitsiooniks on lähitulevikus leida kliente nii kodu- kui välisturul, pakkudes ettevõtetele terviklikku lahendust, mis toetab lapsevanemaid ning aitab säilitada töötajate ja tööandjate vahelist sidet ka lapsehoolduspuhkuse ajal,” sõnas Rand.

Northbound Scaleups (NBSCALE) on Tehnopoli, Turu Teaduspargi (Soome) ja Movexumi (Rootsi) ühisprojekt, mille eesmärk on aidata ettevõtetel uutele turgudele laieneda.

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega