Testi oma startuppi: kas olete valmis kiirendiga liituma?

Testi oma startuppi: kas olete valmis kiirendiga liituma?

Käimas on Tehnopol Startup Inkubaatori kiirendisse kandideerimine, mis kestab kuni 6. septembrini. Kuidas aga aru saada, kas sinu idufirma on oma arengus sellises kohas, et kiirendiprogrammiga liituda? Tegime väikse spikri, et oleks lihtsam otsustada.  

1) Teil on tugev ja pühendunud tiim. Teie tiimis on mitmekülgsete oskustega inimesed, kes on pühendunud startupi arendamisele. Pidage meeles, et nii kiirendid kui ka investorid eelistavad startuppe, kus on vähemalt kaks liiget. 

2) Olete kindlaks teinud, et teie toote või teenuse järgi on nõudlust. Teie toode või teenus peaks lahendama reaalset probleemi. Olete saanud esmastelt kasutajatelt positiivset tagasisidet ehk teie väärtuspakkumine on valideeritud ja potentsiaalsete klientide jaoks atraktiivne. 

3) Teil on olemas käegakatsutav toote või teenuse prototüüp (MVP), mida saab reaalsete kasutajate peal katsetada. Prototüüp võimaldab koguda väärtuslikku tagasisidet ja tõestada, et antud ideed on võimalik ellu viia.  

4) Olete kindlaks teinud, et teil on tugev konkurentsieelis või unikaalne müügiargument, mis eristab teie lahendust teistest turul olevatest. Kiirendid otsivad startuppe, millel on potentsiaali turgu (märkimisväärselt) täiustada (või miks mitte ka raputada). 

5) Teil on olemas selge kasvustrateegia ja visioon, kuidas oma idufirmat eskaleerida ja jõuda järgmiste etappideni. See hõlmab turundusplaani, laienemisplaane ja realistlikke finantsprognoose.  

6) Olete avatud ja õppimisvõimelised, valmis võtma vastu kriitikat, kohandama oma strateegiat ja õppima kogenud mentoritelt ja investoritelt. Kiirendid otsivad idufirmasid, kelle asutajad on avatud uutele ideedele ja pidevale arengule. Vahel võib juhtuda, et idufirma esialgne idee muutub kiirendi käigus ja startup võtab hoopis uue suuna. Kas olete selleks valmis? 

Kui vastasid neile punktidele jaatavalt, siis soovitame soojalt kandideerimisavalduse teele panna. Mida kiiremini seda teed, seda rutem saad tagasisidet, kuna vastuvõtuvestlused juba käivad ja kiirendis on kohtade arv piiratud. Vajuta siia ja loe lähemalt, mida Startup kiirendi sinu idufirmale pakub! 

Loe siit, millised valdkonnad pakuvad investoritele sel aastal enim huvi ja milliseid ohumärke nad jälgivad.

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega