Tehnopol Startup Inkubaatori iduettevõtted kaasasid eelmisel aastal üle 11 miljoni euro

Tehnopol Startup Inkubaatori iduettevõtted kaasasid eelmisel aastal üle 11 miljoni euro

Iduettevõtlus on keeruline valdkond. Selleks, et tõeliselt läbi lüüa ja saada järgmiseks Eesti ükssarvikuks, on vaja pikaajalist strateegiat, mitte ainult lühiajalist plaani. Eesti suurim äriinkubaator, Tehnopol Startup Inkubaator, ootab uusi iduettevõtteid kiirendiprogrammi kandideerima kuni 6. septembrini. Startup Inkubaatori erinevates kiirendites osalenud ettevõtted kaasasid eelmisel aastal vaatamata keerulisele turuolukorrale üle 11 miljoni euro täiendavat kapitali.    

Hoogne programm on mõeldud varajase faasi tehnoloogia iduettevõtetele ja selle peamine eesmärk on aidata ettevõtted oma toote või teenusega turule ning luua kõik eeldused raha kaasamiseks. Kandideerimiseks peaks iduettevõttel olema eskaleeritav äriidee, pühendunud meeskond ja esmane prototüüp.   

Tehnopol Startup Inkubaatori juhi kohusetäitja Anne-Liisa Elbrechti sõnul osaleb inkubaatori programmides igal aastal umbes 50% Eestis loodud uutest iduettevõtetest. “Suures mahus iduettevõtete toetamine on andnud hea sisendi, kuidas disainida kiirendit, mis ettevõtted kiiremini turule aitab ja neid investorraha magnetiks muudab,” ütles Elbrecht. Ta lisas, et iduettevõtete toetamine, ühitub Tehnopoli eesmärgiga toetada maailma muutvat tehnoloogiaettevõtlust ja innovatsiooni. 

Hoolimata keerulisest turuolukorrast õnnestus nii mõnelgi Startup Inkubaatori (eri)kiirendi läbinud idufirmal 2023. aastal raha kaasata. Mõned näited tehtud investeeringutest: keskkonnasõbralikke pakkematerjale valmistav RAIKU kaasas 8,8 miljonit eurot rahastust EIC-lt ja erasektorilt; meditsiinitehnoloogia ettevõte Nanordica Medical kaasas nimekatelt Eesti investoritelt 1,75 miljonit eurot; biotehnoloogia iduettevõte ÄIO kaasas 1 miljonit eurot; finantsrakendust arendav Bilance 300 000 eurot; korvpalli-idu Scorestars 725 000 eurot; Smart Meal kaasas 317 000 eurot. Suurima investeeringu saanud RAIKU osales Tehnopoli AI kiirendis.  

Tehnopoli Startup Inkubaator pakub iduettevõtetele tõhusat kasvuprogrammi ja tingimusi, mis soodustavad nende arengut ja investorite leidmist nii Eestis kui ka välismaal. Programmi jooksul osaletakse praktilises koolitussarjas, kus käsitletakse ettevõtte jaoks olulisi teemasid nagu turundus, finantsid, juriidika jne. Üheks programmi tähtsaimaks osaks on võtmementor, kes jagab oma kogemusi, et aidata vältida takistusi ja saavutada kiire kasv. Lisaks toimuvad mitmed lisaüritused ja koolitused ning tegutseb toetav kogukondlik võrgustik. Kogu programmi hinnanguline väärtus on 25 000 eurot ja see on taganud kõrge ellujäämistaseme. Kui tavaliselt jääb 10-st asutatud iduettevõttest ellu üks, siis Tehnopoli kiirendi puhul on selleks numbriks 6-7.  

Kandideerida saab kuni 6. septembrini. Lisainfot programmi kohta leiab https://www.startupincubator.ee/, kandideerimiseks tuleb täita lühike vorm. 


Tehnopol Startup Inkubaator loob alustavatele ettevõtetele hoogsa kasvukeskkonna. Kasvuprogramm pakub osalevatele ettevõtetele sisukaid ja praktilisi koolitusi ja eksperttuge Eesti ja Euroopa parimatelt mentoritelt, eesmärgiga leida alginvesteering või jõuda eksportturgudele. Tehnopol Startup Inkubaator on osa Baltimaade suurima teadus- ja ärilinnaku Tehnopol terviklikust tugiteenusest. Teadus- ja ärilinnaku Tehnopol eesmärk on aidata kaasa maailmatasemel tehnoloogiaettevõtete tekkele ja kasvule Eestis ning toetada nende laienemist välisturgudele, pakkudes lahendusi ärikinnisvarast kuni vajaduspõhiste äriarendusteenusteni. 

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega