Tervisetehnoloogia kogukonnaga liitunud Muun Health lahendab ülemaailmset suurt probleemi

Tervisetehnoloogia kogukonnaga liitunud Muun Health lahendab ülemaailmset suurt probleemi

Tehnopol tervitab oma tervisetehnoloogia kogukonda uut innovaatilist ettevõtet Muun Health, kes loob revolutsiooni hormonaaltervise valdkonnas. Tehnopoli eesmärk on toetada maailmamuutvat tehnoloogiaettevõtlust ja innovatsiooni, pakkudes terviklikku kasvukeskkonda, kus ettevõtted saavad kasvada ja areneda läbi innovatsiooni ja tipptasemel ärinõustamise.

Lahendavad suure ulatusega probleemi

Maailma Tervishoiuorganisatsioon hindab, et üks kuuest inimesest üle maailma puutub kokku viljatusprobleemidega. Probleemi ulatus näitab eriti teravalt ära vajaduse parandada ligipääsu taskukohastele ja kvaliteetsetele lahendustele. Ka ilma viljatusprobleemideta võib rasestumine võtta aega mitmeid kuid ning abi hakatakse otsima kõigest, mis võiks protsessi lihtsustada – ovulatsioonitestidest, vereanalüüsidest ja muust. Mis aga oleks, kui saaks hormonaalsetel muutustel pidevalt silma peal hoida? Just sellist probleemi innovaatilise lähenemisega ettevõte Muun Health lahendada proovibki.

Muun Health sai alguse 2023. aastal. Ettevõtte asutaja Kerli Luks on arstiharidusega ja omab üle 10-aastast töökogemust erinevates haiglates, osakondades ja kliinikutes, nii Eestis kui välismaal. “Kliinilise töö käigus ilmnes aina suurem vajadus naishormoonide monitoorimise järele, kuna praegused analüüsimeetodid ei peegelda adekvaatselt hormonaalset tasakaalu” sõnas Luks. Erilist tähelepanu väärib fakt, et naissuguhormoonide kõikumised kogu menstruaaltsükli vältel vajavad pidevat jälgimist, mida olemasolevad meetodid hetkel ei võimalda.

Kõik sünnib innovatsiooni ja teadustöö koostöös

Turul leidub sadu meetodeid ja seadmeid ovulatsiooni aja määramiseks, kuid Muun Health on seadnud eesmärgiks luua biosensor, mis on neist kõige mugavam, kiirem ja täpsem. Muun Healthi seade võimaldab pidevalt mõõta naissuguhormoonide tasemeid, pakkudes rohkem informatsiooni võrreldes teiste ovulatsiooni jälgimisseadmetega. Innovatsioon ja teadustöö on ettevõtte lahutamatud osad. “Ainult läbi nende on võimalik luua uusi personaalseid lahendusi, mis oleksid ka kliiniliselt olulised” sõnab Luks.

Muun Healthi kasutatav meetod naissuguhormoonide määramiseks on loodud üle 10 aasta tagasi, kuid nende biosensoris kasutamiseks on seda suuremahuliselt modifitseeritud. Innovaatilise protsessi käigus kasutatakse teadlaste uusi teadmisi, kogemusi ja olemasolevat teaduskirjandust, et luua täiesti uus ja pikaajalise potentsiaaliga seade. Tulevikus plaanitakse mõõta mitme hormooni taset samaaegselt, mis tooks kaasa veelgi suurema läbimurde tervisetehnoloogias.

Senised tulemused on paljulubavad

Tagasiside Muun Healthi tootele on olnud väga positiivne. Huvi seadme vastu on märkimisväärne, eriti sihtgrupi (naised vanuses 28-40 aastat) seas. Luks sõnab, et lähiajal on plaanis toote edasine arendus ja prototüübi loomine, millele järgnevad kliinilised uuringud ja tootmisprotsessid. Eesmärk on lansseerida seade esmalt USA turul ja seejärel laieneda UK ja Euroopa turgudele.

Kuigi Muun Health alustas laboratoorsete katsetustega alles selle aasta jaanuaris, on lühikese ajaga väga palju saavutatud. Oluliseks saavutuseks on tõestamine, et nende meetodiga on võimalik määrata naissuguhormooni kontsentratsiooni interstitsiaalvedelikus, mis on umbes 100 korda väiksem kui seerumis.

Ootused Tehnopoli tervisetehnoloogia kogukonnaga liitumisel

Asutaja Kerli Luks näeb Tehnopoli tervisetehnoloogia kogukonda kui olulist tugipunkti toote turule jõudmiseks. Tehnopol, olles Baltikumi suurim tervisealane ökosüsteem, pakub võimalust õppida võrgustiku liikmete kogemustest ja leida koostööpartnereid. Lisaks saavad nad osa võtta informatiivsetest üritustest ning kasutada mentorite tuge ettevõtte strateegia loomisel ja elluviimisel. Eesmärgiks on liikuda välisturgudele, milles Tehnopol saab samuti olulist tuge pakkuda.

Tervitame Muun Healthi Tehnopoli tervisetehnoloogia kogukonda ja ootame põnevusega, kuidas nende innovaatiline lahendus lihtsustab perede olukorda üle maailma!


Tehnopoli tervisetehnoloogia kogukond lõimib tervisekogukonna üheks tervikuks ja aitab toetava võrgustikuga kaasa tervisetehnoloogia ettevõtete tähelennule nii Eestis kui maailmas. Kogukonna osaks on nii kohalikku kui rahvusvahelist tervisevaldkonda edendavad koosloome projektid, erinevad üritused, kogukonda lõimivad algatused ja ökosüsteemi osaliste vahelise kommunikatsiooni edendamine.
Soovid liituda? Võta meiega ühendust!

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega