Esimesed edukad tehingud ja laienemisplaanid: Eesti ettevõte kinnitab USAs kanda

Esimesed edukad tehingud ja laienemisplaanid: Eesti ettevõte kinnitab USAs kanda

Eesti ettevõte Ayren arendab veebiplatvormi AggregateMarkets.com, mis ühendab koduomanikke, maastikukujundajaid ja ehitusettevõtjaid karjääride ning transpordifirmadega, pakkudes lihtsat tellimissüsteemi liiva, kruusa, mullavilja ja muude puistematerjalide jaoks. Hiljuti tegid nad esimesed edukad müügid USA turul ja plaanivad juba ka laieneda.

Uuele turule sisenemine võib olla keeruline, eriti USA-s. Bürokraatia ja paberitöö on seal teistmoodi võrreldes sellega, millega oleme harjunud Euroopas: mis siin saab korda kiire telefonikõne või veebitehinguga, võib USA-s võtta päevi, nädalaid või isegi kuid.

Ayreni sisenemist USA turule toetas osaliselt ka Tehnopol ekspordiprojekti Bridging4Growth toel. Projekti raames aitasid USAs elavad mentorid hoida ettevõttel õiget kurssi. “Mentorid on sinu jaoks olemas, isegi kui sa ei kasuta projekti võimalusi täielikult või ei suhtle nendega iga päev. Meil kulus aastaid ideest ametliku lansseerimiseni, mistõttu on oluline, et meil oli toetajaid. Me poleks suutnud seda sammu teha ilma investorite, kohalike partnerite ja mentoriteta,” ütles Ayreni asutaja ja juhatuse liige Erik Mesikäpp.

Parim nõuanne uutele turgudele laienemiseks on Mesikäpa sõnul see, et ettevõttes peab olema kohaliku turu tundja. See inimene peaks olema kursis, kust otsida tuge; millised on sektorispetsiifilised probleemid; millised on klientide probleemid; kuhu laieneda ja kust eemale hoida, eriti nii suurel turul nagu USA. “Turud ja inimeste vajadused ning harjumused on erinevad. Lähenemisstrateegia peab vastama nendele eripäradele,” soovitas Mesikäpp. Selles kõiges aitasid ettevõtte juhil oma mõtteid ja strateegiaid valideerida kohalikud mentorid.

Töö USA suunal saab peagi suurema hoo sisse: juuni alguses lendab Ayreni esindaja USAsse ja hakkab seal ettevõtet üles ehitama. Jätkatakse uute vedajate ja karjääride otsimist ning koostööde sõlmimist. Lähikuude jooksul on plaanis avada Indianapolise ja Lõuna-Indiana suunad, samuti sihitakse Illinoisi ning Lõuna-Michigani osariike.

Bridging4Growth

Bridging4Growth (B4G) on suunatud kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele, toetades nende ekspordialast laienemist neljas riigis: Usbekistanis, Brasiilias ning Suure Järvistu piirkonnas ehk USAs ja Kanadas.

Projekti on oodatud tehnoloogiaettevõtted:

  • kel on juba varasem ekspordikogemus olemas,
  • kelle toode või teenus on turul juba skaleeritud,
  • kes omavad piisavalt ressursse ja vahendeid, et kaugetel turgudel toime tulla,
  • kes otsivad uusi ärivõimalusi.

Projekti raames pakutakse neljal erineval välisturul mentortuge – mentorite peamine ülesanne on valmistada ettevõtteid ette uuele turule sisenemiseks ning aidata otsida kohalikult turult sobivaid müügi- või edasimüüjate kontakte. Sügisel on võimalus projekti raames minna avastama USA ja Usbekistani turge.

Vaata lähemalt projekti kohta infot siit veebilehelt ja jälgi ka LinkedIN postitusi. Projektiga liitumiseks täida avaldus siin!

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega