Kuidas ja miks rahastada teaduspõhist tootearendust?

  • 13.06.2024
  • 09:45
  • -
  • 13.06.2024
  • 12:45

Tehnopol Saturn, Teaduspargi 6/1, 12618 Tallinn, Harju maakond

Kuidas ja miks rahastada teaduspõhist tootearendust?

Kuidas nutikalt kaasata teaduse potentsiaali tootearendusse ja kust leida selle katteks rahastust? Sellest räägime kasvuettevõtete koolitusel 13. juunil.

Süvatehnoloogia kasutamise edukus sõltub sageli oskusest leida teadus- ja arendustegevuste (TA) finantseerimiseks era- ja avalikku kapitali ning valmidusest pikaajaliselt pühenduda. Avalikud fondid võimaldavad algkapitali ja rahalist kindlustunnet riskantsemate TA projektide jaoks, samas kui erainvestorid toovad lisaraha, võrgustikke ja ärimentorlust. Viimaste kaasamiseks on oluline rõhutada teaduse kommertsialiseerimise potentsiaali ja näidata tegevusplaani turukõlbulike toodete arendamiseks.

Ootame koolitusega liituma kõiki kasvufaasis tehnoloogiaettevõtteid, kel on huvi kaasata teadus ärisse ning soov saada infot rahastusvõimaluste kohta. Koolitus on Tehnopoli äriarendusteenuse ja linnaku klientidele tasuta.

Ajakava:

9.45–10.00 kogunemine ja hommikukohv 

10.00–10.10 Avasõnad, Agnes Roos, teadus- ja ärilinnaku Tehnopol tegevjuht

10.10–10.40 Mihkel Vainu, Invent Balticsi partner ja vanemkonsultant

10.40–11.00 Eero Liivandi, EISA (EAS ja KredExi ühendasutus) klienditeeninduse ja -halduse osakonna juht

11.00–11.30 Anna-Liisa Kubo, Nanordica Medicali kaasasutaja

11.30–12.00 Andi Hektor, GScani strateegiajuht

12.00–12.45 Küsimused-vastused, networking 

Esinejatest pikemalt:

Mihkel Vainu on Invent Balticsi partner ja vanem konsultant. Mihkel on juhtinud mitmete edukate EIC Accelerator tootearendusprojektide ja Horizon Europe teadus- ja arendusprojektide koostamist IT, meditsiinitehnoloogiate ja rohetehnoloogiate valdkonnas nii Eestis kui Põhjamaades. 

Eero Liivandi on Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuses kliendihalduse osakonda juhtinud 5 aastat. Kliendihalduses aidatakse ambitsioonikatel ja rahvusvahelise kasvupotentsiaaliga ettevõtetel teha vajaduselt ning ajaliselt parim valik riigi poolt pakutavate äri võimendavate võimaluste hulgast. Ettevõtteid nõustatakse arendusprojektide ettevalmistamise ja elluviimise faasis. Viimased 4 aastat on Eero olnud ettevõtlustoetuste hindamiskomisjoni liige ja aastas on läbi vaadatud suurusjärgus 150 arendusprojekti. 

Anna-Liisa Kubo on tegutsenud teaduses üle 20 aasta ja löönud kaasa mitme teadusmahuka ettevõtte tegevuses. Nanordica Medicali kaasasutajana juhib ta sealset innovatsiooni ja grantide küsimist. Nanordica Medical kaasas käesoleva aasta kevadel investoritelt 1,75 miljonit eurot ning plaanib nanotehnoloogial põhinevad haavahooldustooted turule tuua juba ülejärgmisel aastal.  

Andi Hektor on GScani strateegiajuht ja kaasasutaja. Ta veetis kaks vaprat ja magusat aastakümmet osakestefüüsikas, töötades Šveitsis CERNis; Cambridge’i, Helsingi ja Tartu ülikoolides ning KBFIs Tallinnas. 2020. aastal hüppas ta süvatehnoloogiaettevõttesse GScan. GScanis valgustatakse läbi hooneid, sildu, tamme, tuumareaktoreid kasutades looduslikku ja ohutut kosmilist kiirgust. GScan loob uue lähenemise mittepurustavatele katsetele tsiviilehituses ja tööstuses, mille turu kogumaht on 40 miljardit euro. 2023. aastal olid GScani äri- ja granditulud vastavalt 1,5 ja 1,4 miljonit eurot. GScani fookusturud 2024. aastal on Põhjamaades ja Ühendkuningriigis. GScan on kogunud 3,6 miljonit eurot erainvesteeringuid ja 9,6 miljonit eurot granditoetusi. 


Tehnopoli linnaku suvepäev 13. juunil
Koolitusega samal päeval toimub ka meeleolukas Tehnopoli linnaku suvepäev. Peale koolituse lõppu on võimalus võtta lõuna mõnest toidubussist ja kuulata Andreas Meltsi ja Jalmar Vabarna ühist kontsert, mis algab kell 14.00.

Rohkem infot suvepäeva kohta leiad siit: https://www.tehnopol.ee/sundmused/tehnopoli-linnaku-suvepaev-2024/

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega