Tehnopoli eestvedamisel koostati PlasmaProle jätkusuutliku ettevõtte teekaart

Tehnopoli rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing ees vasakul, rohepöörde mentor Markus Vihma paremas ääres

Pärnumaal Sindis asuv ettevõte PlasmaPro, mis pakub sertifitseeritud lehtmetalli lõikamise teenuseid, on astunud jätkusuutlikkuse suunas olulise sammu edasi. Tehnopoli juhtimisel koostati neile jätkusuutliku ettevõtte teekaart, mis aitab muuta ettevõtte tegevusi keskkonnasõbralikumaks.

Teekaardi koostamise viisid läbi Tehnopoli rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing ja Tehnopoli rohepöörde võtmementori Markus Vihma. Jätkusuutliku ettevõtte teekaardi teenuste hulka kuulub äriline nõustamine, võtmementori määramine ning roheaudit, mis keskendub ESG (keskkonnasotsiaalne valitsemine), DNSH (Do No Significant Harm või “ära tee konkreetset kahju”) ja/või EPD (Environmental Product Declaration ehk toodete keskkonna deklaratsioon) põhimõtetele. 

Eesmärgiks oli koostada jätkusuutliku ettevõtte teekaart, kujundada välja rohepöörde projektiplaan, koostada kahe aasta ajakava ja leida võimalikud finantseerimisallikad, et muuta ettevõtte tegevus jätkusuutlikumaks ning panustada keskkonnasõbralikku ettevõtlusesse. Need eesmärgid said täielikult täidetud.  

PlasmaPro tarneahela koordinaatori Merike Pilve sõnul olid Ragmar Saksing ja Markus Vihma neile väga suureks abiks ettevõttes esinevate vigade leidmisel ja kaardistamisel. “Meile meeldis, et nad tõid otse ja ausalt välja mõned punktid, milles me saaks kõvasti paremad olla. Nad olid (rohe)tulemusele orienteeritud ning andsid hoopis omapoolse vaate asjadele, mida meie ilma nendeta võib-olla ei oleks nii näinudki,” ütles Pilve.  

Ta lisas, et nad on juba järgmise taotluse sisse andnud, mis hõlmab nelja elektrimootoriga tõstuki soetamist, päikeseelektrijaama rajamist ja salvestusseadmete kasutuselevõttu. Samuti on PlasmaProl kavas EPD koostamine ja jätkuvalt liigutakse ökoloogilise jalajälje vähendamise suunas. 

Jätkusuutliku ettevõtte teekaardi kohta leiad lisainfot siit

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega