Ära maga maha: ootame tööstusettevõtteid AI arendusmaratonile

Vaid loetud päevad on jäänud, et kandideerida tehisintellekti ehk AI arendusmaratonile, mis toimub juba 18.-19. veebruaril. Arendusmaraton leiab aset Tehnopoli AI arenguprogrammi raames ja annab tööstusettevõtetele võimaluse liikuda oma lahendusega edasi AI kiirendisse.  

Arendusmaratonil viiakse kokku ühelt poolt tehisintellekti väljakutseid ja vajadust omavad tööstusettevõtted ning teisalt lahenduste pakkujad. Kahepäevase töötoa raames aidatakse lahenduste omanikel ja pakkujatel luua ning valideerida ühine pilootprojekt ja koostada terviklik projektiplaan. Arendusmaratoni käigus toetavad osalejaid valdkonna mentorid ja koolitajad. 

Tehnopoli äriarendusjuht Martin Goroško ütles, et arendusmaratonile tasub tulla sellepärast, et see annab ettevõttele suurepärase võimaluse piloteerida AI kasutuselevõttu koos ekspertide ja rahastusega. “Kui ettevõttel on andmed ja ta näeb, et andmeid kasutades on saavutatav efektiivsuse kasv, parem kvaliteet, lisandväärtus tootele või teenusele, kulude kokkuhoid või mõni muu konkreetne eesmärk, siis arendusmaraton ongi see koht, kus kaasus läbi proovida. Maratonile võib tulla AI-põhise problemi või väljakutsega ning määrata saab ka seda, kas lahenduse pakkuja on olemas või soovitakse pakkuja leidmisel meiepoolset abi,” selgitas Goroško.

Kandideerima on oodatud tööstus- ja tootmisettevõtted, kelle protsesse (nt tootmises, kliendihalduses, tootearenduses või mujal) on võimalik tehisintellekti lahendusega tõhusamaks ja kestlikumaks muuta.  

Lahenduste pakkujatena on arendusmaratonile oodatud nii tärkavad kui tegutsevad ettevõtted, teadlased, spetsialistid, tudengid – kõik, kes suudavad ning soovivad end tehisintellekti loomisel ja rakendamises proovile panna. 

“Arendusmaratoniks toome osapooled, probleemi omaniku ja lahenduse pakkuja, kokku, kirjeldame arendusmaratoni formaadis pilootprojekti ning parimad projektid saavad ellu viimiseks investeeringu. Pilootprojektide seast valib parimad välja meie ekspertkogu ning olulisemateks kriteeriumiteks on AI abil saavutatav mõju, tehniline valmisolek AI kasutamiseks ja lahenduse tehniline keerukus, loodava väärtuse hilisem äriline potentsiaal,” ütles Goroško.

Parimatel pilootprojektidel on tulemuste ellu viimiseks 6 kuud. Arendusmaraton on osalejatele tasuta. Täpsem info ja registreerimine (kuni 13. veebruarini): https://ai.tehnopol.ee/  

Meie partnerid

Ole kursis põnevate innovatsiooniuudistega